Bij u in de buurt

Afrikaans uitstapje geslaagd!

Het benefietevenement ‘Afrikaans uitstapje met Kunst in Tuin’ op 23 augustus 2008 was een groot succes. Maar liefst 28 buurtbewoners en vrijwilligers spanden zich in om dit evenement tot een succes te maken. Met de opbrengst van €5600,- is dat zeker gelukt!

Het benefiet werd georganiseerd door wijkopbouwcentrum Vondelpark-Concertgebouwbuurt en de Stichting Kasanka Nederland. Een uniek samenwerkingsverband, voor het eerst ook met lokale ondernemers en andere sponsors. De opbrengst is bestemd voor een school in Zambia. Zie voor een sfeerimpressie het fotoalbum benefietfeest.

Kinderactiviteiten
Op zaterdagmiddag was het een gezellige drukte op het schoolplein van de Eloutschool. Het leek wel een Afrikaans dorpsplein. Vele kinderen leefden zich uit op de dorps tam-tam van djembé trommels terwijl de voetballiefhebbers hun zelfgemaakte Afrikaanse voetbal uittestten. De ballen waren gemaakt van afval, net als in Zambia. De waterdraagwedstrijd zorgde voor veel hilariteit. In Afrika gaan de kinderen wel zuiniger om met water!

Kunstveiling en modeshow
De kunstveiling was een buitenkansje voor kunstliefhebbers. De werken – waaronder enkele juweeltjes - waren gedoneerd door deelnemers aan de expositie Kunst in Tuin’ en werden verkocht voor een speciale prijs. Er zijn nog steeds enkele kunstwerken te koop. Zie het fotoalbum kunstveiling.

Een absolute topper was de hoeden- en modeshow tijdens het tuinfeest in de avond. De fraaie creaties van Lenny Moeskop, Yola Galinski en Kipp company vielen zeer in te smaak.

Opbrengst
Het kinderfeest, de veiling en het tuinfeest in de avond brachten in totaal € 5600,- op. Daarmee kan de Kapepa Community School in Zambia afgebouwd worden. Een super resultaat! Deze school heeft als trainingscentrum voor vrouwen, participatie en duurzame landbouw een voorbeeldfunctie voor de hele omgeving.

De stichting Kasanka Nederland wil doorgaan met fondsenwerving tot € 8000,- zodat we de school ook kunnen inrichten. Wilt u meehelpen? Graag! Uw bijdrage is aftrekbaar van de belasting. Ons Rabobank rekeningnummer (IBAN) is: NL03 RABO 0133 3681 14 t.n.v. Stichting Kasanka Nederland te Heiloo. Graag vermelden: Kapepa school.


Organisatie:

  logo Stichting Kasankalogo Wijkopbouwcentrum Vondelpark-Concertgebouwbuurt


Mede mogelijk gemaakt door:

 

logo Fiep Westendorp Foundation
logo Eigen Haardlogo Stadsgenoot
logo Eloutlogo SingSing
logo Decorette Woonatelierlogo Affourtit
Bij u in de buurt