Op bezoekKasanka National Park

Kasanka National Park verwelkomt het gehele jaar gasten. Het is niet de plek om de big 5 te zien maar wie de moeite neemt het park te bezoeken zal weggaan met een unieke ervaring. De medewerkers van het park geven veel persoonlijke aandacht en zullen er alles aan doen uw wensen te realiseren. Zo kunt u het park op verschillende manieren verkennen:

Game drives en wandelsafari's
U kunt met een gids door het park maar ook met een eigen 4x4 het park verkennen. De mooiste manier om Kasanka te bezichtigen is te voet. Wandeltochten van 1 uur tot 5 dagen zijn mogelijk. Het terrein is te voet goed toegankelijk. De wandeltochten zijn zeer afwisselend door de grote variatie aan habitats. Wandelaars worden begeleid door een lokale gids. Hij zorgt voor uw veiligheid en heeft een schat aan kennis. Hij kan u ook van alles vertellen over traditionele gebruiken.

Varen en vissen
De Luwombwa is een romantisch riviertje omgeven door statig bos. Je kunt met kano en motorboot over de rivier volgens kijken en andere dieren spotten. Vaak gezien zijn monitor lizards, krokodillen, otters, groene meerkatten en de zeldzame blauwe meerkat. Ook ijsvogels, bijeneters, reigers en honingzuigers zijn in de buurt van de rivier. Heel speciaal is de reuzenarenduil. Voor hengelaars zijn vergunningen verkrijgbaar. Je kunt er vissen op de tijgervis, verschillende soorten tilapia en meerval.

Met de verrekijker…
Het boomplatform Fibwe is misschien wel de beste plek in Afrika om de uiterst schuwe Sitatunga antilopes te observeren. Op 18 meter hoog in een Afrikaanse mahonieboom heb je een geweldig uitzicht over het moeras. Soms zijn vanaf dit punt ook krokodil, bosbok, waterbok, buffel en olifanten te zien. Veel vogelliefhebbers komen naar dit uitkijkpunt voor koekoek, muisvogels, bohm's bijeneters, Lady Ross Toerako en Schalow's Louries. De beste tijd om hier te komen is vroeg in de ochtend. Gecombineerd met een ontbijt is dit natuurlijk helemaal vakantie.

Chalet of tent
Er zijn meerdere plekken in het park waar je kunt overnachten. In Wasa en Luwombwa zijn een aantal chalets. Dit laatste kamp ligt aan de rivier en er is geen elektriciteit aanwezig. De medewerkers zullen ervoor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken. Ook is het mogelijk om te kamperen in Fibwe, Kabwe of Pontoon. Een speciale belevenis is de douche in de open lucht.

Download de reisbrochure (pdf) voor meer informatie.

Op bezoek